Baileys Affogato

A na deser zaserwuj coś naprawdę stylowego… Odrobina Baileys i kawa… Nie musisz nikomu mówić, jakie to łatwe!
Jedna porcja zawiera 6,72 g czystego alkoholu.
Liczba porcji: 2
Składniki:

100 ml Baileys Original Irish Cream

100 ml espresso

60g  ciasta biszkoptowego

Dwie gałki lodów waniliowych

Przygotowanie:
  1. Wlej dwie porcje espresso do dzbanka, dodaj Baileys Original Irish Cream i wymieszaj.
  2. Z ciasta biszkoptowego wykrój dwa okrągłe kawałki. Ułóż po jednym na dnie dwóch pucharków.
  3. Na kawałku ciasta umieść gałkę lodów.
  4. Polej deser mieszanką espresso i Baileys Original Irish Cream.
  5. Smacznego!
x INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Czytaj więcej w Polityka prywatności