Strona zawiera treści alkoholowe
i jest przeznaczona wyłącznie
dla osób pełnoletnich.

Musimy sprawdzić Twój wiek.
Prosimy zaloguj się.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Korzystając z witryny potwierdzasz, że zapoznałeś(-aś) się z naszą Polityką prywatności i plików cookie


Muffiny Baileys Red Velvet

Poznaj kultowy smak muffinek z Georgetown. To idealny sposób, aby sprawić przyjemność sobie lub komuś bliskiemu.
Jedna porcja zawiera 0,70 g czystego alkoholu (przy 24 babeczkach)
Liczba porcji: 24
Składniki:

Ciasto:

1/4 szklanki Baileys Red Velvet Cupcake

3 i 1/4 szklanki przesianej mąki uniwersalnej

1 łyżka soli

145 g  masła (temperatura pokojowa)

1 i 3/4 szklanki cukru

2 duże jajka

4 łyżki czerwonego barwnika spożywczego

1 łyżka czystego ekstraktu z wanilii

2 i 1/2 łyżki kakao w proszku

1 i 1/2 szklanki mleka (temperatura pokojowa)

1 i 1/2 łyżki sody oczyszczonej

1 i 1/2 łyżki octu jabłkowego

Polewa:

1/4 szklanki Baileys Red Velvet Cupcake

50 g masła (temperatura pokojowa)

2/3 szklanki przesianego cukru pudru

3/4 łyżeczki czystego ekstraktu z wanilii

2 i 1/4 szklanki kremowego serka (temperatura pokojowa)

Przygotowanie:

BABECZKI:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Przygotuj 2 standardowe foremki na babeczki – każda po 12 sztuk.
  2. Połącz mąkę z solą i przesiej je do miski. Odłóż na bok.
  3. Umieść masło w misce miksera. Ubijaj na średnich obrotach do uzyskania puszystej masy.
  4. Wciąż ubijając masło na średnich obrotach, zacznij powoli dodawać cukier. Miksuj do uzyskania jednolitej masy.
  5. Do masła z cukrem dodaj kolejno po jednym jajku, miksując powoli po wbiciu każdego z nich.
  6. W innej, małej miseczce ubij ekstrakt waniliowy, czerwony barwnik spożywczy i kakao w proszku. Używaj miksera na niskich obrotach.
  7. Do przygotowanej masy maślanej dodaj powoli jedną trzecią mleka, cały czas miksując na niskich obrotach. Po ujednoliceniu masy dodaj jedną trzecią mieszanki mąki,  soli, mieszankę ekstraktu waniliowego z barwnikiem  i kakao, miksuj do połączenia składników. Powtarzaj te czynności aż do połączenia całości składników.
  8. W małej misce dodaj sodę oczyszczoną do octu jabłkowego, wymieszaj dokładnie trzepaczką, aby rozpuścić sodę oczyszczoną. Przelej do ciasta i wymieszaj na niskich obrotach, aż do całkowitego połączenia z ciastem.
  9. Dodaj Baileys Red Velvet Cupcake i wymieszaj na niskich obrotach, aż do całkowitego połączenia z ciastem.
  10. Za pomocą łyżki do lodów napełnij ciastem każdy papier do babeczek, tak aby dołki były wypełnione w 2/3. Piecz przez 16-18 minut (zacznij sprawdzać po 15 minutach) lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka babeczki wyjdzie czysta. Przenieś foremki na stojak druciany, aby całkowicie ostygły.

POLEWA:

  1. Umieść masło i serek śmietankowy w misce miksera lub ręcznego miksera elektrycznego. Ubijaj na średnich obrotach i powoli dodawaj cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  2. Po dodaniu całego cukru pudru, ubijaj na wysokich obrotach przez 3-5 minut.
  3. Dodaj Baileys Red Velvet i wymieszaj na niskich obrotach, a następnie ubijaj na wysokich obrotach przez kolejną minutę.
  4. Przelej do plastikowego worka do dekoracji, wyposażonego w zwykłą okrągłą metalową końcówkę i polej każdą babeczkę lukrem. Udekoruj każdą babeczkę czerwonym serduszkiem z masy papierowej.
  5. Podawaj i smacznego!
x INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Czytaj więcej w Polityka prywatności