Strona zawiera treści alkoholowe
i jest przeznaczona wyłącznie
dla osób pełnoletnich.

Musimy sprawdzić Twój wiek.
Prosimy zaloguj się.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Korzystając z witryny potwierdzasz, że zapoznałeś(-aś) się z naszą Polityką prywatności i plików cookie


Deser Baileys Tiramisu

Jedyne takie tiramisu. Ten kremowo aksamitny smak deseru przeniesie Cię prosto na włoskie wybrzeże!
Porcja zawiera ok. 2,8 g czystego alkoholu
Liczba porcji: 12
Składniki:

9 łyżeczek kawy rozpuszczalnej espresso

250 ml Baileys Tiramisu

400 g biszkoptów Lady Fingers

2 duże jajka

75 g cukru pudru

500 g serka mascarpone

kakao do posypania

Przygotowanie:
  1. Rozpuść kawę w 350 ml zimnej wody.
  2. W płytkiej misce połącz kawę oraz 175 ml Baileys Tiramisu.
  3. Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę.
  4. Do masy wlej pozostałe 75 ml Baileys Tiramisu i powoli mieszając, dodaj serek mascarpone.
  5. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz ją z przygotowaną masą.
  6. Każdy biszkopt na kilka sekund zanurz w kawie zmieszanej z Baileys Tiramisu. Nasączone biszkopty ułóż na spodzie
    naczynia lub blaszki o wymiarach 22×22 cm.
  7. Na biszkopty nałóż warstwą serowej masy. Całość posyp kakao przesianym przez sitko.
  8. Na górze ułóż kolejną warstwę biszkoptów i kolejną warstwę masy.
  9. Przykryj naczynie folią i wstaw na noc do lodówki. Tuż przed podaniem posyp kakao.
Zobacz także
x INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Czytaj więcej w Polityka prywatności